Nieuws
<< Terug
Vervangende activiteiten van de SSBO Zomer/Winterschool
14-10-2020
Senioren willen activiteiten en contact

Ouderen die van de ene op de andere dag “kwetsbare ouderen� worden genoemd, zijn zelf niet zo blij met dit stempel. De georganiseerde activiteiten in de circustent bij de Uylenburg in klein Delfgauw en de ontmoetingen bij café-restaurant I change hebben laten zien dat ouderen ook in de “barre Coronaperiode� behoefte hebben aan gezelligheid en contact. In samenwerking met Delft voor Elkaar gaat de SSBO de komende weken door met het aanbieden van ontmoetingen voor senioren, als vervangende activiteit van wat de afgelopen zomermaanden niet door de Zomerschool gerealiseerd kon worden.

Uiteraard wordt er geheel rekening gehouden met de van toepassing zijnde coronarichtlijnen, want senioren vallen allemaal in de risicocategorie.
Alle activiteiten die worden aangeboden, zijn mogelijk gemaakt met financiële steun van het Oranje Fonds.


Woensdag 14 oktober 2020
Gezellige lunch van 12.00 tot 14.30 uur in Delft.
Aanmelden niet meer mogelijk. Het maximum toegestane aantal aanmeldingen is bereikt.


Vrijdag 23 oktober 2020
De dagtocht naar Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam, welke stond gepland voor 21 oktober, gaat helaas niet door. Daarvoor in de plaats komt:

Op vrijdag 23 oktober een wandeling van ongeveer 5 kilometer door Joods Delft. We komen langs gebouwen en plaatsen die van belang zijn voor de Joodse geschiedenis in Delft. De start is om 14.00 u bij de Joodse synagoge, Koornmarkt 12, Delft.
Maximum aantal deelnemers 15. Kosten : € 2,50 p.p.
Van de deelnemers wordt verwacht dat u twee uur actief kunt meewandelen. Neemt u uw paraplu mee, bij (mot)regen gaat de wandeling door.
Aanmelden op werkdagen (niet in het weekend) bij de dhr. Van Wijk, tel. 015 – 256 78 38.


Woensdag 4 november 2020

Locatie de Wipmolen, Prof. Krausstraat

Lezing over de geschiedenis van de gezondheidszorg in Delft, door Ria v/d Meer. Inloop vanaf 09.30 uur. Aanvang lezing: 10.00 uur. Kosten: € 4,50 p.p.
Het maximaal toegestane aantal deelnemers is inmiddels bereikt.
U kunt zich nog wel opgeven voor dit onderwerp bij dhr. Van Wijk, tel. 015 – 256 78 38. Uw gegevens komen dan op de reservelijst voor een mogelijk binnenkort te houden vervolgbijeenkomst.


De SSBO kan deze activiteiten organiseren met steun van het Oranje Fonds.